Субота
20.04.2024
10:34
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші новини
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 63
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Малокаховська загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів
Головна » 2014 » Вересень » 16 » Краще про нас - для вас
18:45
Краще про нас - для вас

(про результати атестаційної експертизи

Малокаховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

 Каховської районної ради Херсонської області)

Відповідно до Плану проведення державної атестації навчальних закладів району в 2014 році, затвердженого наказом відділу освіти, молоді та спорту від 24 липня 2013 року №298 у період з 17 по 30 квітня 2014 року проведено атестаційну експертизу діяльності Малокаховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Каховської районної ради Херсонської області.

За підсумками проходження державної атестації за всіма показниками освітньої діяльності Малокаховська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів набрала 632 бали. Заклад вважається атестованим.

Експертна комісія відмітила ефективну роботу адміністрації навчального закладу з питання кадрової діяльності (укомплектованість педагогічними кадрами, організованість атестації педагогічних працівників, викладання предметів за фахом), організації до профільної освіти, інноваційної діяльності, високу результативність навчально-виховного процесу, охоплення учнів позашкільною освітою, високий показник забезпеченості обладнаними кабінетами, комп’ютерною технікою.

Малокаховська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів розміщена у двох приміщеннях, які знаходяться на одній території по вулиці Шкільній, 52.

Керівництво навчальним закладом здійснює директор школи Шевченко Ірина Іванівна, 1965 року народження, яка в 2005 році закінчила Херсонський державний університет, філологічний факультет за спеціальністю українська філологія. Має педагогічний стаж 29 років (директором працює 9 років). Учитель вищої категорії.

       Пройшла чергове підвищення кваліфікації директорів при ХАНО у 2012 році.        

Заступник директора з навчально-виховної роботи Глушак Наталя Вікторівна, 1957 року народження, яка в 1979 році закінчила Херсонський педагогічний інститут, факультет української філології за спеціальністю українська  мова і література. Має педагогічний стаж 34 роки (18 років працює заступником директора з навчально-виховної роботи). Учитель вищої категорії, «учитель - методист». Пройшла чергове підвищення кваліфікації заступників директорів при ХАНО у 2013 році.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Мкртчян Ольга Іванівна, 1963 року народження, яка в 1987 році закінчила Київський державний інститут іноземних мов, факультет французької мови за спеціальністю учитель французької мови. Має педагогічний стаж 30 років (заступником директора з навчально-виховної роботи працює 10 років). Учитель вищої категорії, педагогічне звання «старший учитель». Пройшла чергове підвищення кваліфікації заступників директорів у 2009 році.

Заступник директора з навчальної роботи Галушка Ольга Миколаївна, 1978 року народження, яка в 1999 році закінчила Херсонський державний педагогічний університет, факультет початкового навчання за спеціальністю вчитель початкових класів. Має педагогічний  стаж 14 років (заступником директора працює 2 роки). Учитель ІІ категорії.

Розподіл функціональних обов’язків між директором та його заступниками визначений наказом № 155 від 02.09.2013 року.

Відповідальність, права, обов’язки кожного працівника закладу закріплені в посадових обов’язках.

Єдиним документом у плануванні роботи школи є річний план. У             ІІ розділі річного плану щодо виконання Закону України «Про загальну середню освіту» заплановані заходи з усіх напрямків діяльності закладу. Планування виховної роботи заступником директора з навчально-виховної роботи узгоджено із річним планом школи, чітко визначені терміни виконання заходів та відповідальні особи. Річні плани бібліотекаря, педагога-організатора, практичного психолога, соціального педагога додаються. Конкретно сплановані  заходи роботи з обдарованими дітьми. Таким чином, річний план школи складено оптимально.

Робочий навчальний план Малокаховської ЗОШ на 2013/14 навчальний рік складено за Типовими навчальними планами загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженими наказами МОН України, відповідно до класу та мови навчання.

Розклад уроків Малокаховської ЗОШ складено з дотриманням педагогічних та санітарно-гігієнічних вимог, затверджений директорм школи Шевченко І.І. та погоджений з начальником Каховського районного Управління Головного управління Держсанепідемслужби України.

У річному плані роботи наявний розділ щодо здійснення внутрішньо шкільного контролю. Директор та його заступники ведуть Книги обліку наслідків внутрішкільного контролю, які поаркушно пронумеровані, прошнуровані, підписані керівником  і скріпилені печаткою.

Вивчені питання заслуховуються на нарадах при директорові, методичних та педагогічних нарадах, під час атестації педагогічних працівників на засіданнях методичних об’єднань.

Навчально-виховний процес в Малокаховській ЗОШ І-ІІІ ст. здійснюють 33 педагогічних працівники з них - директор, два заступники директора з навчально- виховної роботи, заступник  директора з навчальної роботи, практичний психолог, соціальний педагог, педагог-організатор.

При розстановці кадрів адміністрація закладу враховує кваліфікацію вчителя, освітній рівень, результативність роботи його в попередні роки, рекомендації профспілкового комітету з метою соціального захисту учасників навчально-виховного процесу, віковий склад педагогів та досвід їх роботи.

Із 33 педагогічних працівників, які працюють у навчальному закладі, повну вищу освіту (спеціаліст, магістр) мають 26 педагогів (79%), базову вищу - 1 (3%), 5 – середню спеціальну (15%) та 1 (3%) - середню.

Вакансії відсутні. Забезпечення навчального закладу педагогічними кадрами становить 100%.

З метою вдосконалення професійної майстерності вчителі  проводиться робота з кадрами: педагогічні та методичні ради, інформаційно-методичні наради, педагогічні читання, консиліуми, практичні семінари, курсова перепідготовка, звіт про курси, атестація педагогічних працівників, робота  з молодими спеціалістами, відкриті уроки та виховні заходи, школа молодого педагога, індивідуальні консультації.

Проведення методичної роботи спрямовується на створення атмосфери інноваційного мислення педагогів, ситуації успіху, відстеження динаміки їхнього професійного зростання, формування потреби в самоосвітній діяльності.

У 2013-2014 навчальному році у школі працює 4 методичні об’єднання: вчителів початкових класів, суспільно-гуманітарного циклу, природничо-математичного циклу та класних керівників.

У закладі створена методична рада, яка є основним органом у вирішенні актуальних освітніх питань.

Активну участь беруть молоді педагоги школи у засіданнях районного клубу молодих вчителів «Молодість та перспектива». У 2013-2014 навчальному році майже всі молоді вчителі школи під час засідання клубу провели відкриті уроки для своїх молодих колег шкіл району та представників відділу освіти, молоді та спорту і районного методичного кабінету. 

Педагогічні працівники школи є активними учасниками районних обласних та всеукраїнських конкурсів фахової майстерності у сфері освіти. Учителі школи беруть участь у щорічному фаховому конкурсі педагогічної майстерності «Учитель року»:

2010 рік – учитель російської мови та світової літератури Дундич Т.М. стала переможцем ІІ (районного) етапу Конкурсу в номінації «Світова література».

2011 рік – учитель фізичної культури Артеменко В.В. став переможцем ІІ (районного) етапу Конкурсу в номінації «Фізична культура».

2013 рік – учитель початкових класів Дерябіна Н.О. стала переможцем Конкурсу в номінації «Початкові класи».

У 2012 році Пендальчук І.А. здобула перемогу в ІІ (районному) етапі  конкурсу «Наш класний класний».

З метою стимулювання кращих педагогів школи району, при підтримці Каховської районної державної адміністрації, відділу освіти, молоді та спорту Каховської РДА відбулося визначення кандидатів на отримання щорічної одноразової стипендії в галузі освіти на конкурсній основі (згідно Положення). За результатами конкурсу були нагороджені педагоги закладу:

2011 рік – Мкртчян Ольга Іванівна, заступник директора з навчально-виховної роботи; Дерябіна Наталія Олексіївна, учитель початкових класів

2012 рік – Шевченко Ірина Іванівна, директор школи; Артеменко Віктор Володимирович, учитель фізичної культури.

Діловодство в Малокаховській ЗОШ І-ІІІ ст. ведеться державною мовою, здійснюється секретарем відповідно до номенклатури справ та відповідно до Типової інструкції з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах.

Створені умови для автоматизації ділових процесів – діловодство здійснюється за допомогою персонального комп'ютера. Створена єдина локальна мережа для управління закладом.

Школа має власну електронну поштову скриньку nvkmkahzosh@rambler.ru

Навчально-виховний процес у Малокаховській ЗОШ здійснюється в безпечних умовах. Дотримуються вимоги щодо охорони дитинства, створені належні умови для продуктивної пізнавальної діяльності учнів з урахуванням їх інтересів, нахилів та потреб.

Щорічно на базі школи функціонує табір з денним перебуванням «Олімпієць».  Відпочинком охоплено 121 дитина, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки. В середньому відпочинкові послуги отримують близько 54 % від загальної кількості учнів 1-10 класів.

Під час звітування перед громадськістю директор аналізує здобутки та проблеми діяльності закладу відповідно до структури щорічного звіту, визначеної Примірним положенням про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів перед педагогічним колективом та громадськістю, затвердженого наказом Міністерство освіти і науки України від 23.03.2005 року № 178. Робота керівника школи визнана громадою задовільною.

У закладі створено безпечні умови для здійснення навчально-виховного процесу, дотримуються вимоги щодо охорони дитинства. Захист законних прав та інтересів неповнолітніх здійснюється педагогами та координується соціальним педагогом. Наявні акти проведення профілактичних рейдів та обстеження житлово-побутових умов дітей пільгових категорій та дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Будівля Малокаховської школи забезпечує оптимальні умови для організації навчально-виховного процесу, відпочинку та харчування учнів.

Кількість учнів загальноосвітнього навчального закладу не перевищує його проектну місткість: навчальні аудиторії розраховані на 300 учнів, фактично навчається 246 учнів.

Загальна площа всіх приміщень становить 2302,2 кв. м, площа приміщень, задіяних для проведення навчальних занять – 850,4 кв. м. Частка забезпеченості ЗНЗ необхідними навчальними площами складає 173%.

Для забезпечення виконання інваріантної складової робочого навчального плану у закладі існує 20 навчальних кабінетів.

Обладнано відповідно до вимог – 17 кабінетів, у яких створені необхідні умови для реалізації практично-дійової і творчої складових змісту навчання; індивідуального та диференційованого навчання; забезпечення в старшій школі профільного навчання; організації роботи гуртків та факультативів; індивідуальної підготовки вчителя до занять та підвищення його науково-методичного рівня. 

Спортивна зала загальною площею 266,4 кв. м. розміщена в одноповерховому приміщенні, добудованому до основного корпусу. ЇЇ розміри передбачають виконання програм з фізичного виховання та забезпечують відповідні умови для проведення позакласної спортивно-масової роботи.

Спортивна зала обладнана необхідним інвентарем: шведськими драбинами, баскетбольними щитами, гімнастичними лавами, матами, м’ячами тощо.

З 2012 року навчальному закладі 25 комп’ютерів, що становить 100 %, підключено до «Internet/PC Networks» зі швидкістю 1Мбіт/сек., а також Wi-Fi роутер у шкільній бібліотеці, що створює умови для розширення можливості використання світової мережі Internet.

Шкільна бібліотека займає кімнату площею 70 кв.м., розміщена на другому поверсі будівлі школи. У приміщенні бібліотеки створені необхідні умови для роботи: наявні стіл видачі книг, стелажі, вітрини. Книжковий фонд знаходиться в бібліотеці та обладнаному у 2014 році книгосховищі, на другому поверсі (63,6 м2).

Робота шкільної бібліотеки здійснюються відповідно до закону України «Про бібліотеку і бібліотечну справу» та Положення «Про бібліотеку загальноосвітнього закладу», плану, який є складовою частиною навчально-виховної роботи. Працює бібліотека щоденно, крім вихідних з 8.00 до 16.00.

Шкільна бібілотека підключена до Інтернету з 2012 року. У наявності оргтехніка: комп’ютери, принтер, колонки, музичний центр.

Читальний зал шкільної бібліотеки займає кімнату площею 80 кв.м., розрахований на 36 місць. Наявний комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет. Зал забезпечений необхідними меблями.

Наявність Інтернет-бібліотеки дає доступ усім учасникам навчально-виховного процесу до необхідної інформації.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002         № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів загальноосвітніх закладів» за рахунок державного бюджету в школі організовано стовідсотково гаряче харчування учнів 1-4 класів та дітей окремих категорій: у поточному         навчальному році 99 учнів 1 - 4 класів, 8 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Вартість харчування для учнів 1- 4 класів становить 7,20 грн. на одну дитину на день; для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 6 до 10 років – 7,20 грн. на одну дитину на день, віком від 10 років і старше – 8,51 грн. на одну дитину на день.

Виконання норм харчування становить – 99,0%.

У школі створено групу контролю за організацією харчування. У закладі наявні документи, які підтверджують підставу надання безоплатного харчування дітям пільгової категорії.

Вищим колегіальним органом Малокаховської школи є конференція учасників навчально-виховного процесу, яка скликається на початку навчального року. На конференції адміністрація ознайомлює вчителів та учнів із рядом наказів, у тому числі  й тими, що мають на меті організацію цілісної системи учнівського самоврядування: один із них затверджує педагогів-радників, які закріплені за кожною ділянкою роботи; інші – нормативно-правові, що регламентують основні положення організації учнівського самоврядування.

Активно діє Рада школи, діяльність якої регулюється Статутом школи. До складу Ради школи обираються пропорційно представники від педагогічного, учнівського колективів, батьків і громадськості. Рада школи співпрацює з депутатами сільської ради, керівниками господарств, підприємств торгівлі, що розташовані на території сільської ради, щодо залучення спонсорських коштів на покращення матеріально-технічної бази школи, направляє роботу ради голів батьківських комітетів класів, що постійно запрошуються на засідання Ради школи. Діяльність Ради здійснюється відповідно до плану, складаються протоколи засідань.

Учнівське самоврядування очолює учнівська Рада «Лідер», членами якої є делегати від кожного учнівського колективу.  Діяльність Ради здійснюється відповідно до плану роботи та розподілена на центри: зв’язків  з громадськістю, суспільно-корисної діяльності, навчально-пізнавальний, творчого розвитку, спортивно-оздоровчий та захисту прав дитини. Наявний Статут  Ради «Лідер», Гімн школи, Герб. Засідання центрів відбувається 1 раз на два тижні, сесія учнівської Ради – раз на місяць. Під час сесії відбуваються учнівські збори в класах, де ухвалюються рішення з питань діяльності колективу, заслуховуються інформації учнів-лідерів, визначаються конкретні заходи щодо виконання колективних творчих справ. Старостат здійснює контрольну та координаційну функції.

Адміністрацією Малокаховської школи здійснюються заходи щодо формування сприятливої суспільної думки про навчальний заклад серед громадськості. Учнівським та педагогічним колективами налагоджений тісний зв'язок із Малокаховською сільською радою, Радою ветеранів села, Каховським батьківським православним комітетом, підшефною школою-інтернатом м.Таврійськ, Каховським лісництвом, фермерськими господарствами. 

З метою формування позитивного образу навчального закладу інформація про діяльність Малокаховської школи висвітлюється на сайтах відділу освіти, молоді та спорту, КРКУ «РЦОЗО», у міськрайонній газеті «Каховська зоря».

Малокаховська школа має власний сайт http://mkahzosh.ucoz.ua/.

Значно підвищують імідж школи щорічні звіти директора перед громадськістю села,  залучення  батьків до позакласних заходів, діяльності ради школи, участь учнівського та педагогічного колективів у заходах громади.

 

Переглядів: 521 | Додав: uchitelmkschool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: